Zjak Consult is overtuigd van de meerwaarde van een interdisciplinaire aanpak van adviestrajecten, vanuit het idee van ‘market driven urban development‘. De vraagstukken zijn vandaag de dag veelal te complex om die vanuit één invalshoek te benaderen. Daarom wordt samengewerkt met diverse andere adviesbureaus met complementaire expertise, zoals ArupCaudataKCAPPT FinanceUNStudioStec, Karres en Brands, La Salle Technova en Proof of the sum.

In dit verband moet zeker ook de Innovation Area Development Partnership (zie website IADP) worden genoemd. Een samenwerkingsverband van tien vooraanstaande advies- en ingenieursbureaus en financiële instellingen; de partners. IADP richt zich op alle aspecten van science parks, innovation areas en (industriële) co-innovatie parken. Van marktonderzoek en conceptontwikkeling tot ontwerp, financiering en management. Daarnaast richten de partners zich samen met de associate partners op kennisuitwisseling en kennisvergroting.

Zjak Consult is via IADP associate member van de International Association of Science Parks & Areas of Innovation (IASP).